Президентът на Сирия Башар Асад беше преизбран за четвърти 7-годишен мандат,

...
Президентът на Сирия Башар Асад беше преизбран за четвърти 7-годишен мандат,
Коментари Харесай

Башар Асад ще управлява Сирия с четвърти 7-годишен мандат

Президентът на Сирия Башар Асад беше избран отново за четвърти 7-годишен мандат, заяви Франс прес. Той е получил 95,1 на 100 от гласовете на изборите в страната, за които западните страни настояват, че не са били „ нито свободни, нито почтени “. Посланието на 55-годишния Асад по време на предизборната му акция беше „ Надежда посредством работа “, като по този метод президентът показа себе си като проектант на възобновяване в раздираната от война арабска страна.

Останалите двама претенденти на изборите - някогашният министър Абдулла Салум и Махмуд Мареи, представител на толерираната от сирийския режим съпротива, получиха надлежно 1,5 % и 3,3 % от гласовете на гласоподавателите. Избирателната интензивност бе висока. От над 18-те милиона сирийци, имащи право на глас, са дали своят вот 14,2 милиона, което прави изборна интензивност от 76,64 на 100.

Изборите бяха създадени в регионите на Сирия, следени от държавното управление на Асад, които съставляват към две трети от сирийската територия, и в някои сирийски посолства в чужбина. Очакваната победа на президента беше посрещната с тържества от неговите последователи и даже мощни фойерверки озариха планината Касиун край Дамаск.

Междуособиците в страната започнаха през 2011 година, когато под въздействие на Арабската пролет в Дамаск се организираха демонстрации с искане за смяна, напомня Франс прес. Асад подреди брутално смазване на митингите, които минаха в революция. Досега военните дейности за лишили живота на 388 хиляди души, а половината население беше изселено от домовете си, съобщи БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР